Waar je ook werkt, het wordt steeds belangrijker om zorgvuldig en veilig met je gegevens om te gaan. En sinds in 2018 de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht is, is het niet alleen belangrijk maar ook wettelijk verplicht om je gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Met een steeds digitaler wordende samenleving is dat echter niet altijd gemakkelijk. Daarom delen we graag met je hoe je er voor kunt zorgen dat je optimale bescherming biedt voor jouw gegevens.
Kies zorgvuldig
De eerste tip om veilig te werken is om zorgvuldig om te gaan met je informatie. Is het nodig om bepaalde documenten te printen of te kopiëren? Maak daarin een weloverwogen keus. Besluit je dat het toch echt nodig is, zorg er dan voor je dat je het document ook direct uit de printer haalt.
Maak onderscheid tussen privé en zakelijk
Nu thuiswerken onderdeel is geworden van ons dagelijks bestaan, is het nóg belangrijker om kritisch te kijken naar wat je allemaal op je telefoon of laptop installeert. Gebruik je je telefoon inmiddels zowel privé als zakelijk? Houd er dan rekening mee dat het mogelijk is dat apps toegang krijgen tot je contactpersonen. En daar zitten ook werkcontacten bij! Dit geldt uiteraard ook voor je privélaptop. Kijk daarom eens of het mogelijk is om een laptop of telefoon vanuit het werk te ontvangen. Dat werkt een stukje veiliger.
Veilig hybride werken
Werk je vaak op verschillende werkplekken? Dan is het fijn om bepaalde documenten of gegevens altijd bij de hand te hebben. Een USB-stick is hiervoor ideaal. Let er echter wel op dat je in dat geval een USB-stick gebruikt mét data-encryptie. De Integral Secure 360 USB3.0 Flash Drives zijn hiervoor uiterst geschikt. Deze USB-sticks maken gebruik van ‘Secure Lock 2’. Dit is coderingssoftware met een wachtwoordfunctie en slimme bescherming, waardoor gegevens automatisch worden gewist na tien mislukte inlogpogingen. Mocht je de USB-stick kwijtraken, bijvoorbeeld door verlies of diefstal, dan zijn jouw gegevens dus veilig en beschermd.